Gedragskennis

In onze training ‘Gedragskennis’ komen de verschillende aspecten van gedrag, gedragsuitingen en gedragskennis aan bod. We beginnen met de uitleg over stress. Wat is stress nu precies en waarom is kennis van stress zo belangrijk als het om gedrag gaat? We leggen uit wat er gebeurt tijdens het ervaren van acute maar ook van chronische stress.

De stressopbouw is daarbij van belang. Even als de prikkelgevoeligheid en de werking van de zintuigen. Uiteraard lichten wij de relatie stress en trauma uitvoerig toe.

Een groot gedeelte van de training gaat over waarneming met daarbij de onderdelen attentie, exogene en endogene waarneming en de selectieve aandacht. Ook besteden wij aandacht aan de tekortkomingen in de waarneming waardoor veel informatie wordt gemist.

Als enige in Nederland geven wij uitleg over de zes communicatiekanalen die belangrijk zijn bij het ontwikkelen van gedragskennis. We leggen het verschil uit tussen gezichtsexpressies en emoties. Natuurlijk geven wij ook uitleg over de verschillende emoties, hun functies en hoe deze zichtbaar zijn in gelaat en in houding.

Waarom is het ontwikkelen van gedragskennis zo belangrijk?

Als je met mensen werkt kun je vaak goed inschatten wie de mens achter de mens is. Maar klopt dat altijd wel? Hoe weet je of je beïnvloed bent door je eigen filtering, door eigen patronen, normen en waarden en soms door je eigen bewuste of onbewuste stress. Zodra je meer kennis hebt van gedrag wordt het ook duidelijk dat neutraliteit een illusie is. Zodra je iemand ziet “vind” je er iets van. En dat is niet erg zolang je het maar bewust hebt. Daarnaast kun je met gedragskennis ook gedrag voorspellen. Je gaat patronen zien en je kunt heel snel het buikgevoel dat je vaak hebt, feitelijk en zintuigelijk specifiek onderbouwen. Daarmee doe je jouw client veel recht, omdat je veel zuiverder leert waarnemen en duiden.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor iedereen die meer wil weten over onbewust en bewust gedrag, zowel verbaal als non-verbaal. Je krijgt antwoord op de volgende vragen: Wat is gedrag? Waar komt het vandaan? Welke invloed heeft stress op gedrag? En trauma? Hoe kan ik gedragspatronen herkennen en veranderen? Hoe werkt ons brein in relatie tot gedrag? Op welke manieren is gedrag zichtbaar in onze communicatie? Wat gebeurt er als iemand liegt? Hoe word ik een goede leugendetector? En nog veel meer!

Ben je daarbij niet bang voor wat zelfreflectie, want deze training zal je niet alleen veel algemene kennis opleveren, maar ook je eigen gedragspatronen blootleggen. Ben je juist nieuwsgierig naar waar jouw specifieke gedrag vandaan komt, dan past deze training perfect bij jou. Hierna zul je op een andere, meer verdiepende manier naar je medemens en jezelf kijken.